bamzaaien
🔥 Contact
🔥 Game sheets
NL
🔥 Buy
Met Match the game kan je heel goed bamzaaien. Hieronder de spelregels van bamzaaien en een aantal filmpjes die het spel bamzaaien op verschillende manieren uitleggen..
Bamzaaien spelregels
2 of meer spelers. 5 min per spel.

Speluitleg: Raden, winnen, stokje verliezen en niet als laatste overblijven.

Opzetten
Iedere speler krijgt drie stokjes.
Kies een startspeler.

Een ronde
Elke speler doet in het geheim 0, 1, 2 of 3 stokjes in zijn rechterhand en maakt een dicht vuist. Hierna steken alle spelers hun vuist met of zonder stokjes in het midden. De startspeler begint met het raden van het aantal stokjes in alle vuisten. Daarna raad (met de klok mee) de volgende speler. De spelers mogen niet het zelfde getal raden. Als alle spelers een getal hebben geraden gaan alle vuisten open en worden alle stokjes opgeteld. De speler die het aantal goed heeft geraden: Legt een eigen stokje uit het spel. Als een speler geen stokjes meer heeft gaat hij uit het spel en de andere spelers spelen door. Het spel gaat door totdat er één speler overblijft die nog stokjes heeft. Die speler verliest en moet trakteren.

Variant A
Andersom spelen (snel, kinderen). Alle verliezers verliezen een stokje. De winnaar is de speler die nog één of meerdere stokjes heeft.

Variant B
De speler die als eerste geen stokjes meer heeft is de winnaar.

Algemene tip voor alle spellen:
Om verwarring te voorkomen. Noteer gelijk wie wat geraden heeft.

Is het nog niet duidelijk hoe bamzaaien gespeeld wordt? Kijk dan onderstaande uitleg:
Bamzaaien